Stichting Burnout - Startpagina
   Home - Startpagina
Kies een onderdeel
Wat is burnout?
Verschil burnout met...?
Test op burnout
Burnoutprogramma
Typische burnoutsituaties
Wie betaalt het?

Nog meer over burnout

Burnout preventie
Achtergrond & Contact

 

Verschil burnout met.....

'depressie' is een heel belangrijke. Wij testen vaak of het een of het ander aan de hand is. Soms kunnen beide tegelijk voorkomen, maar dat is slechts bij een minderheid het geval.

 

Belangrijk is dat burnout een ENERGIESTOORNIS is: geen puf meer om iets te doen, althans: vnl. iets werkgerelateeerds te doen. Een totale weigering, die vaak ook tot uiting komt in het lichaam: blokkades (men kan de auto niet in stappen), huilen, haat (men kan het bedrijfslogo 'nooit meer zien') en dergelijke.

 

Een depressie is meestal een STEMMINSSTOORNIS. 'Ga iets leuks doen!' - 'Ja maar dat is het juist: ik kan niets leuks verzinnen. Aan alles waar ik vroeger plezier aan had, heb ik nu geen plezier meer, maar weerzin, desinteresse'.

 

Dit leidt ook in zekere mate tot weinig activiteit. Maar bij de weinige activiteit van burnout blijven er altijd dingen over die men leuk vind, al is het: bepaalde muziek horen. Het is alleen voor (aan werk gelijkende) verplichtingen dat men een acute allergie heeft gekregen, niet voor de rest van het leven.

Over de exacte verschillen tussen burnout en andere, meer voorkomende overlappende ziektebeelden leest u op http://www.burnout.nl/verschilburnoutmet/verschilburnoutmet.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stichting Burnout - De diepere en bewezen waarheid omtrent burnout

F