Stichting Burnout - Startpagina
   Home - Startpagina
Kies een onderdeel
Wat is burnout?
Verschil burnout met...?
Test op burnout
Burnoutprogramma
Typische burnoutsituaties
Wie betaalt het?

Nog meer over burnout

Burnout preventie
Achtergrond & Contact


Wie betaalt het? (burnout)

Eerste opmerking: Stichting Burnout is 'vrij duur' voor Belgische begrippen. Onze minumumprijs voor een burnouthersteltraject is 1000 euro incl. BTW. Dit komt o.a.:

 • omdat wij zeer gespecialiseerd zijn in burnout: dat kost meer 'specialisatietijd' die niet aan de klant te factureren is
 • omdat wij inzake de ziekte burnout niet 'pro deo' werken. Wij zijn er voor de gemiddelde en grote verdieners, niet voor de armsten.

  MAAR: dit komt omdat een BELEIDSKEUZE is gemaakt. Met burnout wil Stichting Burnout geld verdienen, dat het deels schenkt aan onderzoek en hulpverlening in ziekten die nog veel erger zijn dan burnout, te weten:
  - Borrelia/Lyme, http://borreliosis.org
  - Chronische insomnia (decennia lang), zie http://InsomniaClientsFoundation.org en http://insomnia.academy.

  Qua psychisch LIJDEN vinden wij deze twee de ergste ziekten ter wereld, vandaar dat we daar goedkoop of pro deo diensten aanbieden....

  ...maar niet bij burnout. Met burnout willen we mensen helpen maar tegelijk ook geld verdienen en zeker niet onder kostprijs.

Bovenstaande is een subjectieve en aanvechtbare keuze, maar het leven dwingt tot keuzen en bovenstaande is de onze. Wij danken u bij voorbaat voor uw respect voor onze keuze.

In Belgie zijn er diverse mogelijkheden om externe burnoutbegeleiding (zoals wij die geven) vergoed te krijgen. Wel moet u er heel snel bij zijn, omdat anders de 'bureaucratische doorlooptijd' langer is dan het 'recht op ziek zijn' (6 maanden) zodat u voor u het weet ziek werkloos op straat beland.

De belangrijkste mogelijkheden:

1) de zorgkas: prive, openbaar of CM. Mede omdat het per polis verschilt, raden wij u aan zelf navraag te doen met uw polismummer
http://www.cm.be/binaries/brochure-vlaamse-zorgverzekering_tcm375-102258.pdf

2) de werkgever. De 'Dienst Vergoedingen' schrijft voor dat de werkgever de burnoutherstelkosten moet vergoeden als burnout door het werk is ontstaan.
http://www.car-uwo.nl/onderwerpenindex/ziekte-en-re-integratie/arbeidsongeschiktheid-en-door-de-dienst/vergoeding-kosten

Stichting Burnout is bereid kostenloos 1 A4 op te stellen waarin verklaard wordt hoeveel procent de burnout volgens haar door het werk komt. Met dit A4 kunt u uw werkgever verzoeken u tegemoet te komen in de kosten. Als de werkgever echter weigert of een andere mening heeft, dient u helaas zelf eventuele juridische stappen te ondernemen, wij kunnen dat niet op ons nemen. Dank voor uw begrip.

Verdere mogelijkheden tot vergoeding zijn:

 • De welzijnswet van 4 augustus 1996 verplicht elke werkgever om een actief preventiebeleid te voeren inzake ‘psychosociale belasting veroorzaakt door het werk’.
 • Arbeidsrechtbank
 • Voorschrift van arbeidsgeneeskundige dienst
 • Voorschrift van de preventieadviseur
 • Doktersverwijzing
 • Syndicale afspraken per sector
 • cpbw, commissie voor preventie en bescherming van werknemers

Onze tests en daaropvolgend orienterend gesprek zijn vrijblijvend, dus wees daarvoor niet bang. Als dat bevalt, zoeken wij daarna met u naar financiele mogelijkheden om ons plan goedgekeurd te krijgen. Mail info@burnout.be en vermeld vooral woonplaats en telefoonnummer.

 

 

 

   

Stichting Burnout - De diepere en bewezen waarheid omtrent burnout